Logo
Тековно обложување во одбојка

Тековно обложување во одбојка

Во една статија за одбојката, се наведува дека овој спорт е еден од тимските спортови кој бара брза сила и дека големата енергија и потребите од течности на одбојкарите имаат значително влијание врз нивната изведба. Во написот се нагласува дека исхраната на одбојкарот треба да се организира според три важни периоди: интензивни тренинзи и подготвителни периоди, периоди на натпревари и турнири и периоди за одмор. Нагласено е дека енергијата и хранливите материи треба да се земаат според видот и интензитетот на тренинзите, особено за време на интензивните тренинзи и важноста на исхраната пред и после тренинг. Дополнително, подвлечено е да се пијат доволно течности за да се надополнат резервите на гликоген и да се спречи дехидрација за време на процесот на опоравување после тренинг..

гуру за обложување mackolik обложување во живо сајт за обложување Ердоган се обложил спортски тото предвидувања за обложување живи бахии обложување банкомат обложување за избори во Истанбул пријавете се за да се обложите на натпреварот азија залог bet tv izle залог самомин најава за mercurecasino favexbet тв trbet бонус